Sport
15 dingen die ik had willen weten toen ik begon met trainen

15 dingen die ik had willen weten toen ik begon met trainen

Je schouderspier (Musculus Deltoideus) bestaat uit drie verschillende koppen: de voorste kop (pars anterior), de middelste kop (pars lateral) en de achterste kop (pars posterior). De voorste schouderkop wordt gebruikt in elke duwende beweging. Dit betekent dat deze schouderkop ook actief is in elke oefening waarmee je de borstspier traint.

De achterste schouderkop is in een kleinere mate actief in oefeningen voor de rugspieren. De middelste schouderkop is vrijwel niet actief bij andere oefeningen. Dit betekent dat je voor een goede ontwikkeling van je schouders je vooral moet focussen op de middelste en achterste schouderkop! Oefeningen waar je dan aan moet denken zijn lateral raises, reverse fly’s en facepulls.

Calorieën
Het maakt niet uit welk dieet je volgt als je wilt afvallen. Je gaat geen vet verbranden als je meer calorieën binnenkrijgt dan je nodig hebt. Ook ga je niet aankomen als je meer calorieën verbrandt dan je binnenkrijgt. Een dieet kan het je alleen makkelijker maken om meer of minder calorieën binnen te krijgen.

Chocola is bijvoorbeeld ruim 500 kilocalorieën per 100 gram. Daarentegen bevat spinazie 25 kilocalorieën per 100 gram. Met een dieet van chocola kun je dus een stuk makkelijker aankomen dan met een dieet van spinazie. Natuurlijk geldt dus precies het omgekeerde voor afvallen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *