Sport
Onze favoriete oefeningen voor sterke rugspieren

Onze favoriete oefeningen voor sterke rugspieren

De oefening uitvoeren met een slechte houding
Ego gaat vaak nog voor de juiste uitvoering. Laat bij de ingang van de gym je ego achter in de kleedkamer (of liever neem hem helemaal niet mee). Mensen gebruiken te vaak een te zwaar gewicht waardoor ze de set niet kunnen voltooien en hun techniek verkloten. Resultaat is dan dat de eerste paar herhalingen redelijk goed gaan, maar na een paar herhalingen je al vormfouten ziet met een grotere blessure kans en een suboptimaal resultaat.

Als je niet zeker bent van de uitvoering van een oefening, vraag het dan na aan iemand die er verstand van heeft. Als het goed is loopt er altijd wel een trainer in de zaal rond die even mee kan kijken. Als dit niet het geval is, kan je de fitnessoefening opzoeken in onze oefeningenbibliotheek.

Je rug bestaat grofweg uit drie verschillende soorten spieren. Te eerste bestaan er spieren die je rug in een rechte positie houden. Dit zijn onder andere de erector spinae, de multifidus en de quadratus lumborum. Daarnaast heb je een aantal rugspieren die het schouderblad in positie houden. Zoals de trapezius en de rhomboideus. Als laatste heb je de spieren die het schoudergewricht buigen. Hiervan is de latissimus dorsi de grootste spiergroep.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *